POSJETA VINSKIH NOVINARA UDRUZI “HVARSKI VINARI”

Ove godine vinske novinare  dovodi nam Festival Zagreb Vino.Com, koji će se po 9. put održati  u hotelu Esplanade u Zagrebu 28.-29. 11. 2014. godine. Pred sami festival grupa od 29 novinara posjetiti će nekoliko hrvatskih vinogorja, među njima i otok Hvar.

Starogradsko polje

Starogradsko polje

Članovi udruge predstaviti će svoja vina na degustaciji u vinariji Tomić u utorak (25.11.2014.), a prije same degustacije predsjednica Ivana Krstulović Carić, dipl.ing., održati će kratku prezentaciju “Hvar Otok Vina”, kako bi se novinari upoznali sa aktivnostima udruge.

Na događanju će nam se pridružit  i predstavnici lokalnih vlasti i turističkih zajednica, koji su zajedno sa vinarima pomogli u realizaciji ove posjete.

Sutradan obići će se središnji dio otoka kako bi se vidjele najvažnije karakteristike vinogorja Hvar, terasasti vinogradi, Starogradsko polje i Hvarske plaže. U programu su posjeti vinariji Pinjata u Vrboskoj, , vinariji Plenković – Zlatan Otok  u Sv. Nedjelji, te vinariji PZ Svirče u Svirčima.

Kako priča o hvarskim vinima ne bi bila potpuna bez njezine kulturno-povijesne strane, novinare će pratiti  turistički vodiči Ivana Krstulović Carić i Siniša Matkovića Mikulčić.

Što će vinski novinari otkriti o HVARU – OTOKU VINA, saznat ćemo uskoro!